Freja erbjuder personlig assistans, ledsagarservice, avlösning, boendestöd, och hemtjänst

ledsagarservice, personlig assistans, boendestöd, avlösning, hemtjänst

Välkommen till Freja Assistanstjänst hemsida

Freja erbjuder personlig assistans, ledsagarservice, avlösning, boendestöd och hemtjänst av hög kvalitet.

Freja har enligt Expressens undersökning fått högsta betyg gällande ”Kundnöjdhet” och vunnit pris för bästa ”Företagsstarter”.

maud olofsson ger Freja pris
Leyla Anabestani tar emot pris av Maud Olofsson

Freja har kunnig personal som du gärna får ringa om du har frågor.

Går du i tankarna att byta företag? Vill du byta till Freja? Då hjälper vi till med bytet så det går smidigt. Det enda du behöver göra är att kontakta oss.

Vill du ansöka om någon av insatserna som vi erbjuder? Då hjälper vi dig kostnadsfritt och vet hur man bäst gör ansökan

Vi finns alltid tillgängliga!

Har du frågor eller funderingar, vad det än gäller, kontakta gärna oss.
Växel: 08-38 98 20 
E-post: info@frejaab.se

leyla-anabestani

Leyla Anabestani
Vd / Verksamhetschef
070-357 89 20
leyla.anabestani@frejaab.se

Diana-Bahdjat

Diana Bahdjat
Samordnare hemtjänst och personlig assistans
070-356 98 20
diana.bahdjat@frejaab.se

Suri-Jallow

Suri Jallow
Samordnare boendestöd, ledsagar- och avlösarservice.
0735-01 32 48
suri.jallow@frejaab.se

Vad är personlig assistans, ledsagarservice, avlösning, boendestöd och hemtjänst ?

Personlig assistans Stockholm

Personlig assistans – om du har omfattande funktionsnedsättning och inte klarar att ta hand om dig själv så kan du rätt till personlig assistans.  Det innebär att du har en eller flera personlig assistenter som hjälper dig med det du inte själv klarar av att göra. Syftet med Lss-lagen är att du ska kunna leva så normalt som möjligt.

Ledsagarservice

Ledsagarservice är egen sk. ledsagare som hjälper dig i olika typer av situationer. Ledsagarservice är en kostnadsfri tjänst som vi hjälper dig ansöka om hos din stadsdelsförvaltning. Ledsagarservice riktar sig till dig som har en funktionsnedsättning.

Avlösning

Avlösning är tillfällig omvårdnad av barn eller anhörig. Avlösarservice hjälper vi dig kostnadsfritt att ansöka om hos din stadsdelsförvaltning. Avlösning som insats finns för att du ska få tid att kunna göra aktiviteter i vardagen. Avlösarservice utförs av personal som vi tillsammans bestämmer vem det ska vara. Avlösning riktar sig till dig som är förälder eller anhörig.

Boendestöd

Boendestöd – stödinsats för personer med psykisk – eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Tillsammans med oss kommer vi fram till vem som ska utföra boendestöd. Boendestöd kan tex handla om att få struktur på hemmet och betala räkningar. Boendestöd varierar i hur många timmar du får beroende på beslutet som biståndshandläggaren på stadsdelsförvaltningen tar. Freja utför boendestöd i Stockholm.

Hemtjänst

Hemtjänst – personal som hjälper dig med punktinsatser, ofta i hemmet.

Fördelar med Frejas personlig assistans i Stockholm

Dygnet runt jour

-Telefon till kunden

-Marknadsledande villkor

-Kollektivavtal

-Gratis tillgång till advokat/jurist

-Fika när vi träffas

-Rikstäckande verksamhet

-Godkänd av IVO och arbetsmiljöverket

-Skräddarsytt avtal

-Egen kontaktperson

-Alltid snabba svar dina frågor

-95 % rekommenderar oss enligt genomförd oberoende undersökning

-Högre löner till assistenter och anhöriga för långsiktigt samarbete

-Högsta kreditvärdighet – en trygghet för kunder och medarbetare

fördelar personlig assistans stockholm

Tillgänglig personlig assistans i Stockholm

Flera assistansberättigade har hör av sig till oss för att dem inte varit speciellt nöjda med sitt assistansbolag. Bl.a. så har de klagat på dålig service och dålig tillgänglighet. Men när de besökt oss så har man upplevt att vi är serviceminded och arbetar med ett stort engagemang.

Juristhjälp som ordnar med personlig assistans i Stockholm

Vi hjälper dig ansöka hos Försäkringskassan för dem som inte har personlig assistans. Vi har god kontakt med dem på Försäkringskassan för personlig assistans i Stockholm.

Vi har jurister med spetskompetens, som utifrån din livssituation, gör en bra ansökan som förhoppningsvis leder till att du får assistansersättning. Det gör vi kostnadsfritt mot att du blir kund hos oss om ansökan går igenom. Vi har gjort ansökan många gånger och vet hur man gör för att få ansökan beviljad. LSS – lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade börjar gälla först när du har ett behov som överstiger 20 timmar i veckan för att kunna ansöka om personlig assistans.

I ansökan utgår man alltid i första hand ifrån dina behoven och sedan vilken typ av funktionsnedsättning du har. Lss säger att du har rätt till ett normalt liv .

Bra assistenter är a&O för god assistans

Yrket personlig assistent är annorlunda då man som arbetstagare arbetar med den assistansberättigade personen. Kontakten med personen som har funktionsnedsättning måste vara väldigt bra för att man ska kunna göra ett goda arbetsinsatser.

Arbetsdagarna kan vara helt olika varandra då man ska vara med den personen som har funktionsnedsättning och hjälpa till så livet blir så normalt som det bara går. Arbetets omfattning är därför mycket personligt och det gäller att kunna vara lyhörd och initiativrik för att vara så bra som möjligt på sitt jobb.

Anhörig och personlig assistans i Stockholm

Du som anhörig är välkommen att vara assistent. Det kan handla om far/mor/syster/son, ja alla anhöriga är välkomna att arbeta som assistent åt den person som har en funktionsnedsättning och är beviljad personlig assistans hos Försäkringskassan.

Vi bokar gärna möte med dig som vill prata mer om detta för att se hur vi kan hjälpa till. Vi har många års erfarenhet och god renommé

Freja anordnar personlig assistans i Stockholm till barn, ungdomar och vuxna. Vi har över 15 års erfarenhet av personlig assistans och som kund hos oss har du alltid rätt.”

FREJAS PERSONLIG ASSISTANS I STOCKHOLM

Freja startades 2007 av Leyla Anabestani med visionen om att vara en ärlig assistanssamordnare. Leyla har studerat på akademisk nivå och har hjälpt många människor med funktionshinder att få eller behålla ett beslut om personlig assistans, boendestöd, ledsagarservice, avlösning- och ledsagning. Leyla är personligt engagerad i alla sina kunder och brinner för frågor som har med omsorg att göra. Hon är ett levande inslag i olika debattforum och värnar om lagen tillika rättigheten LSS och SOL.

Freja Assistanstjänst är en organisation med personligt engagemang från alla medarbetare. Kunden är alltid i fokus och vi gör det vi lovar dig.

Vi lovar att du inom 24 timmar får träffa en representant från Freja Assistanstjänst som har som mål att ge dig lösningar på eventuella problem.

Ringer du till oss får du alltid svar, kan vi inte ge dig svar på en gång så återkommer vi med det så fort det går.

Vår filosofi är att aldrig säga nej till något. Utan vi tänker istället ”Låt oss i stället se hur vi kan göra?”

Vi ska vara nära våra kunder och har därför kontakt så ofta det behövs.

VÅR GRUNDTANKE

Vi anser att personlig assistans är en rättighet för dig som på något sätt har en funktionsnedsättning. Denna rättighet finns i LSS – lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade. Lagen innebär sammanfattningsvis att den som har en funktionsnedsättning och i behov av hjälp med lagstadgad rätt skall ha möjlighet att leva ett så fritt och självständigt liv som möjlig.

ATT BYTA BOLAG SKA VARA ENKELT

Vi finns här för dig. Prova oss, ge oss en chans att göra något bra för dig. Det är gratis och allt du behöver göra är att kontakta oss. Vi ger oss inte förrän du är nöjd med din personliga assistans i Stockholm.